Skip to main content

Gebakken varkensfiletlapjes met zomerse rijstsalade

Varken

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 lapjes varkensfilet
  • 240 gram basmatirijst
  • 3 el citroenmelisse
  • 375 gram gemengde cherrytomaatjes
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 200 gram Nieuw-Zeelandse spinazie

In Huis

  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd (voor de dressing)
  • olie om te bakken
  • flinke klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Haal het vlees uit de koeling om te chambreren (op kamertemperatuur laten komen).
  2. Breng 60 gram rijst pp met 120 ml water pp aan de kook. Draai het vuur laag en laat zachtjes (event. met behulp van een vlamverdeler) in 25-30 minuten gaar en droog koken.
  3. Maak de dressing: snij de citroenmelisse heel fijn en meng met de olijfolie extra vierge, (witte) wijnazijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
  4. Halveer de tomaatjes. Haal het loof en uiterste kontje van de venkel en snij in kleine blokjes. Snij de courgette in kleine blokjes (max 0.5cm!). Voeg alles samen in een slakom.
  5. Spoel de Nieuw-Zeelandse spinazie af en haal de blaadjes van de dikkere stelen (dunnere steeltjes zijn wel lekker om te eten, de dikkere stelen zijn te taai). Roerbak in een scheutje olie tot het blad net aan is geslonken. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.
  6. Dep de varkensfilet droog met keukenpapier. Smelt een goede klont boter met een scheutje olie in een koekenpan. Wacht tot de boter stopt met schuimen. Bestrooi de varkenslapjes met peper en zout en bak aan weerskanten bruin en gaar.
  7. Haal de varkenslapjes uit de pan en roer het aanbaksel los met een scheutje water. Voeg mosterd naar smaak toe en laat even inkoken.
  8. Voeg rijst, de dressing en de Nieuw-Zeelandse spinazie bij de groenten en roer goed door. Serveer met de varkenslapjes en de jus.