Skip to main content

Gebakken varkensfiletlapjes met zomerse rijstsalade

Varken

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 lapjes varkensfilet
  • 200 gram basmatirijst
  • 3 el citroenmelisse
  • 5 tomaten
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 200 gram Nieuw-Zeelandse spinazie

In Huis

  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd (voor de dressing)
  • olie om te bakken
  • flinke klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Haal het vlees uit de koeling om te chambreren.
  2. Zet 50 gram rijst pp op in 100 ml water pp met wat zout en kook vanaf het moment dat het water kookt zachtjes (met behulp van een vlamverdeler) gaar in ca. 8-10 minuten.
  3. Maak de dressing: snij de citroenmelisse heel fijn en meng met de olijfolie extra vierge, (witte) wijnazijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
  4. Neem een grote slakom. Snij de tomaten in stukjes. Haal het loof en uiterste kontje van de venkel en snij in kleine blokjes. Snij de courgette in kleine blokjes (max 0.5cm!). Doe samen in de slakom.
  5. Spoel de Nieuw-Zeelandse spinazie af en haal de blaadjes van de dikkere stelen (dunnere steeltjes zijn wel lekker om te eten, de dikkere stelen zijn te taai). Roerbak in een scheutje olie tot het blad net aan is geslonken. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.
  6. Dep de varkensfilet droog met keukenpapier. Smelt een goede klont boter met een scheutje olie in een koekenpan. Wacht tot de boter stopt met schuimen. Bestrooi de varkenslapjes met peper en zout en bak aan weerskanten bruin.
  7. Haal de varkenslapjes uit de pan en roer het aanbaksel los met een scheutje water. Voeg mosterd naar smaak toe en laat even inkoken.
  8. Voeg rijst, de dressing en de Nieuw-Zeelandse spinazie bij de groenten en roer goed door. Serveer met de varkenslapjes en de jus.