Skip to main content

Gebakken varkenshaas met geroerbakte spruitjes, pastinaakpuree en tijm

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 pastinaak
  • 800 gram Doré aardappels
  • 400 gram varkenshaas
  • 500 gram spruiten

In Huis

  • 100 ml crème fraîche
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 50 ml melk
  • 1 el plantaardige olie
  • 50 gram boter
  • 2 takjes tijm
icon package

Recept stappen

  1. Maak de pastinaakpuree. Schil de aardappels en de pastinaak en snij in stukken. Doe de aardappels en pastinaak samen in water met wat zout. Kook ze goed gaar in ca. 20 minuten. Giet af en stamp de groenten fijn met de pureestamper. Roer de crème fraîche er doorheen en beetje bij beetje de warme melk, tot je een mooie puree hebt. Breng op smaak met peper en zout en hou warm.
  2. Kook de spruitjes in ruim kokend water met zout in 3 minuten. Giet ze af en laat goed uitlekken.
  3. Verhit de olie in een koekenpan of wok. Roerbak de ui 1 minuut. Voeg de spruiten toe en roerbak nog 4 minuten. Voeg de knoflook toe en roerbak minder dan 1 minuut. Bestrooi met de tijm en schep om.
  4. Bak in de tussentijd de varkenshaas. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en smelt hier de rest van de boter in. Bak hierin de varkenshaas goudbruin. Laat ze voor het serveren nog even uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer met de spruitjes en de pastinaakpuree.