Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gebakken Victoriabaars met aardappels en Gegrilde venkel

Vis

  • Totale tijd minuten
Viskoekjes met yacon-peensalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) Victoriabaars
  • 800 g Aardappelen vastkokend
  • 3 stuk(s) Venkel
  • 200 ml Room

In Huis

  • 2 el Olie
  • 1 klontje(s) Boter
  • 2 el Citroensap
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en kook ze gaar in ca. 10 minuten.
  2. Verwijder de stengels en de onderkant van de venkel en snij in plakken van circa 1cm – laat het hart zitten zodat de plakken makkelijker bij elkaar blijven.
  3. Besprenkel de venkel met wat olie, zout en peper. 
  4. Grill de plakken venkel om en om tot ze bruin en een beetje zacht worden. Hou de venkel warm onder wat folie. 
  5. Als de aardappels bijna gaar zijn begin je met de vis. Verwarm de boter in een koekenpan. 
  6. Als de boter is gestopt met schuimen, bak je de victoriabaars een paar minuten aan elke kant tot dat de vis gaar is. Gebruik eventueel nog 2 minuutjes een deksel. 
  7. Haal de vis uit de pan en houdt warm met wat folie.
  8. Voeg de citroensap, room, peper en zout toe aan de warme pan van de vis. Kook even in tot een mooie saus. 
  9. Serveer de gebakken victoriabaars, met de aardappels, venkel en saus.