Gebakken zalmfilet met bietenborani, venkel en aardappeltjes uit de oven

Vis

  • Totale tijd 45 minuten
Gebakken zalmfilet met salade de betterave, venkel en aardappeltjes uit de oven | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram bieten
  • 2 stuks venkel
  • 1000 gram Agria aardappelen
  • 1 bosje dille
  • 4 stuks zalmfilet
  • 1 bakje yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de bieten en snij in echt kleine blokjes van 1 cm. Verhit een scheutje olie in een afdekbare hapjespan of wok en bak de blokjes even aan. Voeg een scheutje water toe en laat gaar smoren op zacht vuur in ca. 25 minuten met de deksel op de pan. Roer af en toe en zorg dat het niet aanbakt.
  3. Verwijder het hart en het loof van de venkel en snij in dunne plakken van 0.5 cm. Boen de aardappels schoon en snij in stukken van 2 cm. Meng samen in een mengkom met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 minuten in de oven.
  4. Pers de knoflook in een kommetje en druk er 0.5 tl zout (bij 4p) met een lepel doorheen tot je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge. Hak de dille fijn.
  5. Check of de bietjes beetgaar zijn. Doe ze in een schaal en laat een beetje afkoelen.
  6. Dep de zalm droog en kruid met zout en peper. Verwarm olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in ca. 4-6 minuten om en om een beetje bruin en net gaar.
  7. Meng de dressing, yoghurt en dille door de bieten.
  8. Serveer de zalmfilets met de bietenborani, geroosterde venkel en aardappeltjes met mayo naar smaak.