Gebakken zalmfilet met salade de betterave, venkel en aardappeltjes uit de oven

Vis

  • Totale tijd 30 minuten
Gebakken zalmfilet met salade de betterave, venkel en aardappeltjes uit de oven | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks venkel
  • 600 gram Frieslander aardappelen
  • 2 pakjes gekookte bieten
  • 3 el dille
  • 1 bakje yoghurt
  • naar smaak rucola
  • 4 stuks zalmfilet op de huid

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder het hart en het loof van de venkel en snij in dunne plakken van 0.5 cm. Boen de aardappelen schoon en snij in blokjes van 2 cm (met schil). Meng beide in een mengkom met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 minuten in de oven.
  3. Snij de bieten in blokjes van 1-2 cm en doe in een schaal. Hak de dille fijn.
  4. Pers de knoflook in een kommetje (of vijzel) en druk er 0.5 tl zout (bij 4p) met een lepel doorheen tot je een pasta hebt. Meng met de rode wijnazijn en de olijfolie extra vierge.
  5. Meng de dressing, yoghurt en dille door de bieten. (Zie tip 1)
  6. Verwarm olie in een koekenpan en bak de zalmfilets 4 minuten op de huid, keer om en bak nog 2 minuten (zie tip 2). Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de zalmfilets met de bietensalade, geroosterde venkel en aardappeltjes met mayo naar smaak.
  8. 1. Je hebt nog wat rucola over. Je kunt een beetje door de bietensalade heen doen. 2. Je kunt de zalmfilets ook grillen. Verwarm de grillpan en smeer de filets in met olie. Grill eerst op de huid, draai de filets om als ze loslaten en bak weer tot ze loslaten. Ca. 6 minuten totaal.