Skip to main content

Gedroogde cherrytomaatjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 120 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 bakje(s) Cherrytomaatjes

In Huis

  • 1 tl Gedroogde oregano
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Zeezout
  • naar smaak Peper uit de molen
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 60 graden.
  2. Halveer de tomaatjes en leg de op een vel bakpapier op een bakplaat. Bestrooi met de oregano en wat zeezout en besprenkel licht met een beetje olijfolie.
  3. Zet in de oven voor ca 2 uur totdat de tomaatjes een beetje ingedroogd zijn.
  4. Let op dat het niet te hard gaat, dan gaan ze stoven/bakken maar drogen ze niet echt in. Als ze een beetje rimpelig beginnen te worden zijn ze klaar, maar je moet zelf even proeven hoe ver ingedroogd je ze het lekkerst vindt.
  5. Deze tomaatjes zijn heerlijk door een (linzen) salade of pasta, of om gewoon zo op te peuzelen bij de borrel.
  6. <br>Tip: je kan deze tomaatjes ca 2 weken bewaren als je ze in een potje doet en helemaal overgiet met olijfolie, tot ze onder staan.