Gefrituurde aubergines met amsoi, roodlof en kurkumarijst

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 45 minuten
Gefrituurde aubergine met rijst | Maaltijdbox recept

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren basmatirijst-kurkumamix
  • 2 stuks aubergines
  • 2 el geraspte gember
  • 3 stengels bleekselderij
  • 400 gram amsoi
  • 2 stronkjes roodlof
  • 2 stuks lente-ui
  • 1.5 el limoensap
  • 80 gram pinda's

In Huis

  • 600 ml water voor de rijst
  • 200 ml (plantaardige) olie
  • 2 tenen knoflook
  • olie om te bakken
  • 2 el ketjap manis
icon package

Recept stappen

  1. Zet de volkoren basmatirijst-kurkumamix op met de aangegeven hoeveelheid water en wat zout. Breng aan de kook, dek af en kook in 25-30 minuten op laag vuur gaar (liefst met behulp van een vlamverdeler).
  2. Snij de aubergine in de lengte doormidden en dan in halve maantjes van 0.5 cm dik. Verhit de (plantaardige) olie in een grote koekenpan tot ze knettert. Bak de aubergine in porties goudbruin. Laat elke portie uitlekken op een bord met keukenpapier. Voeg zo nodig tussendoor nog een scheutje olie toe. Bestrooi het geheel met peper en zout.
  3. Hak de knoflook fijn. Verwijder de schil van de gember en rasp de aangegeven hoeveelheid. Snij de bleekselderij in halve maantjes.
  4. Snij de steel van de amsoi in plakjes en het blad in reepjes. Let op: echt stugge delen van de steel kan je beter niet gebruiken. Test dit door je nagel erin te zetten- gaat dat makkelijk, dan kan je het gewoon mee snijden.
  5. Verwarm olie in een wok. Fruit de knoflook, gember, bleekselderij en amsoistelen zachtjes aan.
  6. Verwijder het kontje van de roodlof, snij in ringen van ca. 1 cm dik. Voeg samen met het amsoiblad toe en laat slinken. Snij de lente-ui in ringetjes en voeg toe. Pers aangegeven hoeveelheid limoensap. Voeg bij de groenten samen met de ketjap. Roer goed door. Breng evt. op smaak met peper en wat zout.
  7. Serveer de wokgroenten met de aubergine, kurkumarijst en pinda’s.