Skip to main content

Gefrituurde aubergines met amsoi, roodlof, basilicum en rijst-linzenmix

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram Linzen-rijst-kurkumamix
  • 2 aubergines
  • 80 gram pinda's
  • 2 el geraspte gember
  • 400 gram amsoi
  • 3 stronkjes roodlof
  • 2 lente-uien
  • 1 limoen
  • Thaise basilicumblaadjes, naar smaak

In Huis

  • 200 ml (plantaardige) olie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl bruine suiker
icon package

Recept stappen

  1. Zet de linzen-rijst-kurkumamix op in 480 ml (bij 4p) water met wat zout. Kook gaar in 8-10 min vanaf dat het water kookt.
  2. Snij de aubergine in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes (ca. 0.5cm). Verhit de olie in een grote koekenpan tot ze knettert. Bak de aubergine in porties goudbruin. Laat elke portie uitlekken op een bord met keukenpapier. Voeg zo nodig tussendoor nog een scheutje olie toe.
  3. Hak de pinda’s grof* en rooster ze in een droge wok op zacht vuur. Hou goed in de gaten om aanbranden te voorkomen. Haal uit de wok en laat wat afkoelen.
  4. Hak intussen de knoflook fijn en rasp de gember.
  5. Snij de steel van de amsoi in stukjes (snij bij dikke stelen het nerf uit het blad), en het blad in repen.
  6. Snij de lente-ui in ringetjes.
  7. Snij de roodlof in de lengte doormidden en dan in ringen van ca. 1 cm
  8. Verwarm olie in de wok waar de pinda’s inzaten. Fruit de knoflook en gember zachtjes aan. Bak de lente-ui even mee. Voeg de amsoi en de roodlof toe en laat slinken. Pers de limoen en roer samen met de sojasaus, suiker en 2 el (bij 4p) water erdoor. Leg de gefrituurde aubergines erbij en laat de saus een beetje indikken. Proef en breng evt. verder op smaak met zout en peper.
  9. Serveer met de rijst-linzen-rijst-kurmkumamix en scheur de Thaise basilicumblaadjes eroverheen
  10. *Gebruik voor het fijnhakken van de pinda’s een vijzel. Heb je geen vijzel? Leg de pinda’s dan op een droge snijplank, leg er een theedoek overheen en stamp fijn met bijv. een koekenpan.