Skip to main content

Gegratineerde oesterzwammen met mizuna-orzo en groene asperges

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Recept parelgort groene asperges oesterzwam in de oven

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 el citroenrasp
  • 2 el peterselie
  • 60 gram sikkepit geitenkaas
  • 50 gram panko
  • 300 gram oesterzwammen
  • 1 stuks ui
  • 400 gram orzo
  • 500 gram groene asperges
  • 75 gram mizuna

In Huis

  • olijfolie (om te bakken/besprenkelen)
  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 teen knoflook
  • 2 el balsamicoazijn
  • klontje boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Breng in een grote pan een laagje gezouten water aan de kook voor de asperges (zie tip).
  3. Rasp de citroenschil en hak de peterselie fijn. Rasp de geitenkaas. Meng alle drie met de panko en flink peper.
  4. Vet een ovenschaaltje in en leg de oesterzwammen daarin. Besprenkel met wat olijfolie en zout. Verdeel het kaas-peterseliemengsel erover, besprenkel weer met wat olie en schuif gedurende 10-15 minuten in de oven.
  5. Zet de waterkoker aan en bereid de bouillon voor.
  6. Snipper de ui. Fruit in een soeppan met dikke bodem in een beetje olie. Hak de knoflook fijn. Voeg wanneer de ui glazig is de orzo en de knoflook toe, roer een paar keer om en blus af met de balsamicoazijn. Schenk er dan een pollepel hete bouillon bij. Roer totdat de bouillon is opgenomen. Giet er weer een pollepel bouillon bij en blijf roeren. Ga zo door tot de orzo beetgaar is, na ca. 12 minuten (de bouillon hoeft niet op).
  7. Snij ca. 2 cm van de onderkant van de asperges en kook ze in 5 à 6 minuten beetgaar.
  8. Was de mizuna* met behulp van een slacentrifuge. Hak met een groot mes zo fijn mogelijk. Zorg dat de orzo nog een beetje vochtig is maar niet té. Roer de mizuna erdoor met een klontje boter. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de orzo bij de gegratineerde oesterzwammen en groene asperges.
  10. Je kunt de asperges ook grillen. Verhit een grillpan tot goed heet. Olie de asperges licht in (nadat je ca. 2 cm van de onderkant hebt gesneden) en grill in ca. 8 min beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.