Gegratineerde oesterzwammen met rucola-orzo, groene asperges en Italian aged

Vegan

  • Totale tijd minuten
Gegratineerde oesterzwammen met rucola-orzo, groene asperges en Italian aged  | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks citroenrasp
  • 3 el peterselie
  • 70 gram Italian aged
  • 50 gram panko broodkruim
  • 300 gram oesterzwammen
  • 1 stuks witte ui
  • 1 stuks venkel
  • 400 gram orzo
  • 500 gram groene asperges
  • 75 gram rucola

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 teen knoflook
  • 2 el balsamicoazijn
  • klontje vegan boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Rasp de citroenschil en hak de peterselie fijn. Meng de helft(!) van de Italian aged met de citroenrasp, peterselie, panko en flink peper.
  3. Vet een ovenschaaltje in en leg de oesterzwammen daarin. Besprenkel met wat olie en zout. Verdeel het Italian Aged-pankomengsel erover, besprenkel weer met wat olie en schuif gedurende 10-15 minuten in de oven.
  4. Bereid de bouillon voor in een maatbeker en breng in een grote pan een laagje gezouten water aan de kook voor de asperges (zie tip).
  5. Snipper de witte ui en fruit zachtjes in een pan met dikke bodem in een beetje olie. Snij de venkel in kleine stukjes, voeg toe. Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook en orzo toe, schep een paar keer om en blus af met de balsamicoazijn. Laat verdampen en voeg ca. de helft van de bouillon toe. Dek af en kook zachtjes tot de bouillon is opgenomen (schep af en toe om). Voeg nieuwe bouillon bij de orzo wanneer dat nodig is. De orzo heeft ongeveer 12 minuten nodig om gaar te worden (de bouillon hoeft niet op).
  6. Snij het houterige deel van de onderkant van de asperges en kook in 5 à 6 minuten beetgaar.
  7. Zorg dat de orzo nog een beetje vochtig is maar niet té. Roer de rest van de Italian aged en een klontje vegan boter (of scheut olijfolie extra vierge) erdoor en breng op smaak met zout. Hak de rucola grof en roer erdoor tot het wat slinkt.
  8. Serveer de orzo bij de gegratineerde oesterzwammen en groene asperges.
  9. Je kunt de asperges ook grillen. Verhit een grillpan tot goed heet. Olie de asperges licht in (nadat je het houterige deel van de onderkant hebt gesneden) en grill in ca. 8 min beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.