Gegratineerde pastaschotel met oranje bataat, groene kool, oesterzwammen en pittige kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten
Gegratineerde pastaschotel met oranje bataat, groene kool, oesterzwammen en pittige kaas  | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 2 tl rozemarijn
  • 6 blaadjes salie
  • 400 gram oranje bataat
  • 500 gram groene kool
  • 300 gram volkoren penne
  • 300 gram oesterzwammen
  • 200 gram geraspte kaas
  • 2 stuks roodlof (optioneel)
  • 2 stuks little gem (optioneel)

In Huis

  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook voor de pasta en bataat.
  2. Snipper de ui. Fruit zachtjes in wat olie in een wok of hapjespan. Ris de rozemarijn en hak fijn. Hak de salieblaadjes fijn. Voeg beide toe.
  3. Schil de oranje bataat en snij in blokjes van 2 cm. Snij de bladeren van de groene kool in reepjes.
  4. Kook de pasta in ca. 10 minuten al dente. Voeg de bataat de laatste 3-4 minuten toe en kook mee tot beetgaar.
  5. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  6. Snij of scheur de oesterzwammen grof. Voeg bij de ui. Bak de groene kool mee tot beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Giet de pasta en bataat af; bewaar wat kookvocht. Voeg bij de oesterzwammen en kool met een flinke scheut kookvocht. Roer de helft van de kaas door het pasta-groentemengsel. Breng zo nodig op smaak met peper en zout en doe in een ovenschaal.
  8. Verdeel de resterende kaas over de ovenschaal en plaats ca. 5 min onder de grill, zodat de kaas smelt.
  9. Je hebt ook roodlof en little gem gekregen. Je kunt eventueel een fris slaatje met een simpele vinaigrette maken. Bv. 3 el olijfolie extra vierge en 1,5 el balsamico azijn (bij 4p).