Skip to main content

Gegratineerde speltpastaschotel met koolraap, groene kool, koningsboleten en Hollandse kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 uien
  • 4 koningsboleten
  • 300 gram koolraap
  • 800 gram groene kool
  • 2 tl rozemarijn
  • 200 gram Hollandse fonduekaas

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 260 gram speltpasta
icon package

Recept stappen

  1. Breng een (grote) pan met water aan de kook voor de pasta en koolraap. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de koningsboleten grof. Fruit de ui langzaam in wat olie in een grote hoge koekenpan of hapjespan.
  3. Schil de koolraap en snij in blokjes van max. 1 cm. Snij de bladeren van de groene kool grof en was in een vergiet.
  4. Doe als het water kookt de koolraap in de pan. Voeg na 3 min kooktijd de pasta toe. Laat koolraap en pasta nog plm 5 min koken. Check de koolraap en pasta op gaarheid.
  5. Zet ook de grill van de oven aan.
  6. Voeg intussen de koningsboleten bij de ui, samen met de knoflook. Ris de rozemarijn en hak fijn. Voeg toe. Bak de groene kool mee tot beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Giet pasta en koolraap af; bewaar wat kookvocht. Voeg bij de koningsboleten en kool met een flinke scheut kookvocht. Roer de helft van de kaas door het pasta-groentemengsel. Breng zo nodig op smaak met peper en zout en doe in een ovenschaal.
  8. Verdeel de resterende kaas over de ovenschaal en plaats ca. 5 min onder de grill, zodat de kaas smelt.