Skip to main content

Gegratineerde speltpastaschotel met meiraap, chinese kool, oesterzwammen en kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 uien
  • 300 gram oesterzwammen
  • 2 meirapen
  • 800 gram chinese kool
  • gehakte basilicum (naar smaak)

In Huis

  • 240 gram speltpasta
  • 2 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 150 gram geraspte kaas
icon package

Recept stappen

  1. Breng een (grote) pan met water aan de kook voor de pasta en meiraap. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de oesterzwammen grof. Fruit de ui langzaam in wat olie in een grote hoge koekenpan of hapjespan.
  3. Schil de meiraap en snij in blokjes van max. 1 cm. Snij de bladeren van de chinese kool grof en was in een vergiet.
  4. Doe als het water kookt de meiraap in de pan. Voeg na 3 min kooktijd de pasta toe. Laat meiraap en pasta nog zo'n 5 min koken. Check de meiraap en pasta op gaarheid.
  5. Zet ook de grill van de oven aan.
  6. Voeg intussen de oesterzwammen bij de sjalot, samen met de knoflook. Hak de blaadjes basilicum fijn. Voeg toe. Bak de chinese kool mee tot beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Giet pasta en meiraap af; bewaar wat kookvocht. Voeg bij de oesterzwammen en kool met een flinke scheut kookvocht. Roer de helft van de kaas door het pasta-groentemengsel. Breng zo nodig op smaak met peper en zout en doe in een ovenschaal.
  8. Verdeel de resterende kaas over de ovenschaal en plaats ca. 5 min onder de grill, zodat de kaas smelt.