Gegratineerde venkel met Âlde Fryske kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 2 stuks venkel
- 100 gram Âlde Fryske kaas
- 7.5 gram peterselie
- 1 stuks rode peper
In Huis
- 1 el boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180˚C
- Snij de venkel in plakken van ongeveer 1 centimeter breed.
- Verhit olie in een ruime koekenpan en bak de plakken venkel op rustig vuur gaar. Laat ze even goed stoven en draai om na een paar minuten.
- Rasp de kaas.
- Verdeel de venkelplakken over een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de kaas mooi gesmolten is en goudbruin. Als het nodig is kun je op het laatst nog even de gril erop zetten.
- Hak de peterselie. Verwijder indien gewenst de zaadlijsten van de rode peper en snij fijn.
- Bestrooi voor serveren met de rode peper en de verse peterselie.