Skip to main content

Gegrild roodlofsalade van met noten en geitenkaas en gebakken aardappelen

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Aardappelen
  • 4 struikje(s) Roodlof
  • 4 sneetje(s) Speltbrood
  • 25 g Walnoten
  • 25 g Gemengde sla
  • 200 g Geitenkaas

In Huis

  • om te bakken Olie
  • 5 el Olijfolie (extra vierge)
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 25 g Rozijnen
  • 200 ml Balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappelen met schil ca. 10 minuten tot bijna gaar. Laat afkoelen. Verwijder de schil en snijd in plakken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes aardappel om en om bruin. Houd warm. Snijd het roodlof in de lengte doormidden. Grill op een droge hete grillpan tot er mooie grillstrepen ontstaan en het lof een beetje zacht wordt. Grill ook het brood om en om.
  2. Maak een warme dressing. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook, walnoten en rozijnen zachtjes aan tot de knoflook begint te kleuren. Schenk dan onmiddellijk de balsamico in de pan en laat in koken tot een kleverige saus. Laat een beetje afkoelen.
  3. Trek het gegrilde lof en brood in stukken en doe in een grote schaal. Meng met de dressing. Strooi er wat van de gemengde sla en de geitenkaas over.
  4. Serveer met de gebakken aardappels.