Skip to main content

Gegrilde asperges met citroen-kervelolie, tomaatjes en rauwe ham

Varken

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 10 stuk(s) Pruimtomaatjes
  • 500 g Groene asperges
  • 2 stuk(s) Ciabatta
  • 10 g Kervel
  • 10 g Parmezaanse kaas
  • 100 g Rauwe ham

In Huis

  • 8 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 stuk(s) Citroen
  • snufje(s) Rode pepervlokken
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Halveer de pruimtomaatjes. Verhit 1 eetlepel (bij 4p) van de olijfolie in een koekenpan en bak de tomaatjes zachtjes aan totdat ze een beetje zacht beginnen te worden, maar hun vorm behouden. Bestrooi met zout en peper. Hou warm.
  3. 3. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Snij de harde eindjes van de asperges en blancheer ze 3 minuten in kokend water. Laat goed uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  4. 4. Bak de ciabattas 8-10 minuten in de oven.
  5. 5. Verhit een grillpan. Kwast de asperges in met een beetje olie en gril om en om totdat ze grillstrepen krijgen.
  6. 6. Maak in de tussentijd de dressing. Hak de kervel fijn. Rasp de schil van de citroen en pers ongeveer 4 eetlepels (bij 4p) sap. Meng de rest van de olijfolie met het citroensap en de gehakte kervel. Verwarm 2 minuten zachtjes in een pannetje.
  7. 7. Leg de gegrilde asperges op een grote schaal. Leg de tomaatjes ertussen. Overgiet beiden met de warme kervelolie. Bestrooi met een beetje citroenrasp, wat rode pepervlokken en wat zout en peper. Schaaf er Parmezaanse kaas flinters over. Drapeer er de plakjes rauwe ham naast en serveer met kleine stukjes brood.