Skip to main content

Gegrilde aubergine met tomatensaus, grie en dille

Vegetarisch

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) aubergine
  • 1 pakje(s) grie naturel (feta)
  • om te bestrooien dille

In Huis

  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 800 g gepelde tomatenblokjes
  • 1 tl rietsuiker
  • 2 el rode wijnazijn
  • 8 teentje(s) knoflook
  • naar smaak peper en zout
  • olijfolie (om in te smeren)
icon package

Recept stappen

  1. Snijd de aubergines in plakken van 2 cm dikte. Bestrooi met zout en zet dakpansgewijs in een vergiet. Laat minstens 40 minuten uitlekken.
  2. Verhit in de tussentijd de olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Pel en pers 4 teentjes knoflook uit en bak zachtjes aan in de olijfolie. Voeg de gepelde tomaten, suiker, peper en zout toe. Kook ca. 20 minuten tot een lekkere dikke saus. Roer er de azijn door.
  3. Verwijder met wat keukenpapier het zout van de aubergines en dep droog. Kwast de aubergines in met olijfolie en grill om en om op een hete grillpan tot ze mooie grillstrepen hebben.
  4. Verwarm de oven voor tot 190° C. Pel de rest van de knoflook en snijd in plakjes. Leg de gegrilde aubergine plakken in een niet te grote ovenschaal zodat je een paar laagjes kan maken. Lepel op elke laag een klein beetje saus en leg er plakjes knoflook tussen.
  5. Schenk de laatste saus over de aubergines en kruimel de skrie erover.
  6. Bak 30 minuten in de oven en laat in de oven afkoelen.
  7. Serveer enkele uren later. Dit komt de smaak ten goede.