Skip to main content

Gegrilde aubergineschotel met spaghetti, tomaat en buche fraiche

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 aubergines
  • 6 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje bieslook
  • 50 gram buche fraiche
  • 1 bosje peterselie

In Huis

  • 1 el olijfolie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram spaghetti
  • 1 citroen
  • 50 gram boter
icon package

Recept stappen

  1. Snij de aubergine in plakken en bestrijk met olijfolie. Grill op een hete grillpan totdat ze mooie bruine strepen hebben en gaar zijn. Leg op een grote schaal en bestrooi met wat zout en peper.
  2. Snij de tomaten in stukken en de paprika in reepjes. Knip de bieslook fijn.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de tomaten en paprika 10 minuten aan en knijp er de knoflook bovenuit. Bak nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de groenten over de aubergine. Bestrooi met de bieslook en brokkel de buche fraiche erover.
  4. Bereid de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing. Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van een halve citroen en pers de citroen uit. Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Roer er de boter, de citroenrasp, het citroensap en de peterselie door. Breng op smaak met wat zout en peper. Serveer bij de aubergineschotel.