Skip to main content

Gegrilde aubergineschotel met tomaat, grie en basilicum

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 300 g Tomaat
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 1 pakje(s) Grie rozemarijn
  • om te serveren Brood

In Huis

  • naar smaak Peper en zout
  • bosje(s) Basilicum
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Citroensap
  • 1 teentje(s) Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Snij de aubergines in plakken van een 1/2 cm. Bestrooi de plakken aubergine licht met wat zout en zet dakpansgewijs in een vergiet. Recht op zodat het vocht gemakkelijk kan weglopen. Zet een half uurtje weg om uit te laten lekken.
  2. Dep de aubergines droog met keukenpapier en verwijder zoveel mogelijk zout. Gril de aubergines om en om totdat ze mooie grillstrepen hebben en gaar zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg op een schaal en bestrooi met wat peper. Snij de tomaat in plakken en de lente-uitjes in halve ringetjes. Verdeel de tomaten, lente-ui en basilicum over de aubergine en verbrokkel de grie erover.
  3. Meng een dressing van de olijfolie, het citroensap en de fijngehakte knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Schenk vlak voor het serveren over de groenten.
  4. <br>Tip: serveer de schotel met wat stukjes brood.