Skip to main content

Gegrilde biefstuk met champignons, uien en gebakken aardappelen

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Biefstuk
  • 500 g Aardappelen
  • 2 bakje(s) Kastanje champignons
  • 2 stuk(s) Uien

In Huis

  • 1 tl Zwarte peper
  • snufje(s) Paprikapoeder
  • 2 el Plantaardige olie
  • 30 g Boter
icon package

Recept stappen

  1. Meng peper, tijm en paprikapoeder op een bord. Bestrijk de biefstukken aan beide kanten met de helft van de olie. Haal ze door het specerijenmengsel en laat ze 20 minuten tot 4 uur in de koelkast marineren.
  2. Schil de aardappels en kook in water met wat zout in ca. 15 minuten beetgaar. Laat afkoelen en snijd in plakken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes aardappel goudbruin.
  3. Pel de uien en snij in ringen. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de uien goudbruin. Haal de uien uit de koekenpan. Voeg de rest van de boter toe en bak de champignons tot ze mooie bruine randjes krijgen. Meng met de ui en houd warm.
  4. Verhit de grillpan tot deze zo heet is, dat een druppel water knetterend van de bodem springt. Leg de biefstukken in de grillpan en grill ze aan elke kant 1 minuut (rood van binnen), 1 1/2 minuut (rosé van binnen) of 2 minuten (doorbakken). Leg op een plank en dek af met aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten. Serveer de biefstuk met de gebakken ui en champignons er op en wat gebakken aardappelen.
  5. <br>Tip: combineert prima met eenvoudig gestoofde bleekselderij of de coleslaw uit het recept hieronder.<br>Tip: Geen tijd voor of zin in aardappelen? Serveer met stokbrood en kruidenboter.