Gegrilde boleten met rijstsalade, cherrytomaten, venkel, kruidendressing en spinazie

Vegan

  • Totale tijd 35 minuten
Wk 33 gegrilde boleet met rijstsalade

Ingrediënten

In De Krat

  • 20 gram bieslook
  • 500 gram cherrytomaten
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks courgette
  • 3 el fijngehakte koriander
  • 4 stuks boleten
  • 100 gram spinazie

In Huis

  • 200 gram basmatirijst
  • 1 tl citroenrasp
  • 2 el citroensap
  • 3 el kappertjes
  • 6 el olijfolie (voor de dressing)
  • 3 tl sojasaus
  • 1 tl honing (of agavesiroop)
  • olie om in te smeren
  • 0.5 tl chilivlokken (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Hak de bieslook fijn. Rasp de citroen en pers het sap. Hak de kappertjes grof en meng alles samen met de olijfolie, sojasaus en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snij de cherrytomaten door de helft. Snij de venkel en de courgette in heel kleine blokjes. Hak de koriander fijn.
  4. Snij de boleten in de lengte in dunne plakjes. Bestrijk met olie, bestrooi met zout en peper en bak in een (grill)pan in ca. 3 min per kant goudbruin.
  5. Giet de rijst af, laat iets afkoelen en meng met de koriander, cherrytomaten, venkel, courgette en spinazie. Meng er 3/4 van de bieslookdressing door (bewaar een beetje voor de boleten). Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat chilivlokjes (zie tip).
  6. Verdeel de rijstsalade over vier borden en leg de plakjes boleten er bovenop. Schep nog een beetje van de bieslookdressing over de boleten.
  7. Voeg op het laatst wat chilivlokjes (0.5 tl bij 4p) toe voor wat extra pit.