Skip to main content

Gegrilde citroenkip en pasta met raapstelenpesto

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kipfilet
  • 1 bosje(s) Raapstelen
  • 300 g Spelt pasta

In Huis

  • 1 stuk(s) Citroen
  • 3 teen Knoflook
  • 25 g Pijnboompitten
  • 5 el Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 10 el Olijfolie (extra vierge)
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak een marinade voor de kip. Pers de citroen uit en meng met 6 eetlepels van de olijfolie. Pers er twee teentjes knoflook boven uit en meng met peper en zout. Leg de kip onder plasticfolie en klop m.b.v. een zwaar hakmes of een deegroller een beetje plat. Doe in een schaal. Giet de marinade over de kipfilets en wrijf de filets in met je handen. Zet in de koelkast en marineer de kipfilets enkele uren in de marinade.
  2. 2. Snij de worteltjes van de raapstelen en was goed. Laat uitlekken. Hak de raapstelen grof. Doe de raapstelen met 1 teen van de knoflook en de pijnboompitten in de keukenmachine. Giet er 6 eetlepels olie bij en laat tot een grove pasta draaien. Giet er zoveel olie bij totdat de pesto echt lekker smeuïg is geworden. Roer er de Parmezaanse kaas door en breng op smaak met peper en zout. Zet weg tot gebruik.
  3. 3. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
  4. 4. Verhit de grillpan en grill de kipfilets gaar in ca. 4 minuten aan iedere kant.
  5. 5. Giet de pasta af en schep er wat van de pesto door en serveer de rest van de pesto ernaast. Serveer met de kipfilet.
  6. <br>Let op: de bereidingstijd is exclusief marinade-tijd!