Skip to main content

Gegrilde courgette met mozzarella, en Frieslander aardappelsalade met snijbonen en kruidendressing

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 tl citroenrasp
  • 2 el basilicum
  • 2 bollen mozzarella
  • 600 gram Frieslander aardappels
  • 500 gram snijbonen
  • 3 el bieslook
  • 2 courgettes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 el peterselie
  • 30 gram zonnebloempitjes

In Huis

  • geraspte knoflook naar smaak
  • 8 el olijfolie extra vierge
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 el mosterd
  • 1 tl honing
  • 2 el mayonaise
  • 1 el water
  • olijfolie om te besprenkelen
icon package

Recept stappen

  1. Rasp de schil van de citroen in een schaaltje. Rasp er knoflook naar smaak bij (bijv 0.25 teentje bij 4p). Snij de basilicum fijn en voeg toe. Meng met de helft (!) van de olijfolie extra vierge en peper en zout. Snij de mozzarella in stukjes. Voeg bij de marinade en meng goed. Zet weg.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de snijbonen.
  3. Boen de aardappels schoon en verwijder evt lelijke plekjes. Snij in stukken van ca. 1,5 cm. Zet op in een pan met een laagje water met zout en kook gaar in 5 a 6 min vanaf het moment dat het water kookt. Giet af en laat droogstomen.
  4. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij in diagonale stukjes van ca. 1,5 cm. Kook beetgaar in 6 min.
  5. Maak de dressing voor de salade: meng de andere helft van de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, honing, mayonaise, het water en peper en zout. Knip de bieslook boven de dressing.
  6. Snij de courgette diagonaal in plakken van ca. 0,5 cm. Doe in een mengkom en besprenkel met olijfolie en zout en peper. Hussel goed om. Gril de plakken in een grillpan aan beide kanten totdat ze gaar zijn en strepen hebben. Neem het hart (het binnenste lichte deel) van de bleekselderij en snij in dunne plakjes. Doe in een grote slakom of schaal.
  7. Giet de snijbonen af en spoel af onder koud water. Hak de peterselie fijn.
  8. Voeg de aardappels en snijbonen bij de bleekselderij en roer de dressing er voorzichtig doorheen.
  9. Leg de gegrilde courgette op een aparte schaal en verdeel de mozzarella erover. Bestrooi met zonnebloempitjes (bak de pitjes als je tijd hebt eerst even (zonder olie) in een koekenpan!).
  10. Serveer de courgette en mozzarella met de aardappelsalade. Bestrooi met peterselie.