Skip to main content

Gegrilde groene asperges met amandelen, olie en citroen

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g groene asperges

In Huis

  • 150 g amandelen
  • besprenkelen olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak citroenrasp
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Hak de amandelen grof.
  2. Blancheer de asperges ca. 3 minuten zodat ze al vast wat voorgaren. Droog ze goed met een schone theedoek. Kwast ze lichtjes in met wat olijfolie en leg ze op een hete grillpan. Grill tot ze mooie strepen hebben en leg op een schaal. Bestrooi met peper, zout en de citroenrasp. Besprenkel met nog wat olijfolie en bestrooi met de gehakte amandelen.
  3. Wijnsuggestie: Soave Classico - Balestri Valda (Veneto, Italie)
  4. <br>Tip: liefhebbers van wat meer zuur, kunnen er nog wat citroensap overheen knijpen.