Skip to main content

Gegrilde groenten met dubbeldip; romige boterbonendip en selderijpesto

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram gekleurde bieten
  • 400 gram pastinaak
  • 200 gram koolrabi
  • 400 gram bataat
  • 500 gram spruiten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 120 gram oude geitenkaas
  • 40 gram selderij (kruiden)
  • 60 gram walnoten
  • 3 el citroensap
  • 2 blikjes boterbonen
  • 4 el bieslook
  • 0.50 zakje waterkers

In Huis

  • olie om te besprenkelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie extra vierge (voor de pesto)
  • 2 el olijfolie extra vierge (voor de bonendip)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220°.
  2. Schil de bietjes. Snij in frietformaat (zie tip 1). Besprenkel met olijfolie, peper er zout en leg aan de zijkant van een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif alvast in de oven.
  3. Schil de pastinaak en koolrabi. Was de bataat. Snij in frietformaat. Verwijder het kontje van de spruiten en halveer. Doe ze in een mengkom en besprenkel met flink wat olie, peper en zout. Schud goed om en leg naast de bietjes. Leg de rozemarijn en knoflook ertussen. Bak 20-30 minuten (afhankelijk van je oven) tot de groenten gaar zijn. Schud af en toe om.
  4. Maak de pesto (zie tip 2): Rasp de geitenkaas. Pureer de helft van de geitenkaas, selderij (grofgehakt; ook de steeltjes), walnoten, 100 ml (bij 4p) olijfolie extra vierge en 1 el (bij 4p) citroensap met behulp van een staafmixer tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met peper en zout en zet weg.
  5. Maak de bonendip: Giet de boterbonen af in een vergiet maar bewaar wat van het vocht! Pureer met de staafmixer de bonen, knoflook (uit de oven), 2 el (bij 4p) citroensap, 2 el (bij 4p) olijfolie extra vierge en zoveel van het vocht van de bonen als nodig om een smeuïge dip te krijgen. Hak de bieslook fijn en roer erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Spoel de waterkers af. Verwijder de grovere stelen. Leg een deel van de blaadjes op een grote schaal. Verdeel de geroosterde groenten eroverheen, gevolgd door de rest van de waterkers. Strooi de rest van de kaas erover en serveer de pesto en bonendip erbij.
  7. Culi-tip: Je hebt extra kaas gekregen. Bewaar wat voor bij de borrel of eet de volgende dag bij de lunch: besmeer een boterham met wat boterbonendip, een paar plakjes geitenkaas, drupje pesto en wat blaadjes waterkers. Ook lekker op een toastje als borrelhapje.
  8. Vele handen maken licht werk; vraag hulp bij het snijden! Heb je wat meer tijd? Rooster dan de noten eerst in een droge koekenpan.