Skip to main content

Gegrilde halloumi met Roseval-aardappelsalade en prei uit de oven

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 dunne preien
  • 800 gram Roseval aardappelen
  • 1.50 pak halloumi
  • 6 el bieslook
  • 3 stengels bleekselderij (het hart)
  • 1 bakje zure room

In Huis

  • olijfolie om in te smeren
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl oregano
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder het donkergroene deel van de prei en snij hem daarna in de lengte doormidden (laat het kontje eraan zitten, dan valt hij niet uit elkaar!). Was grondig. Leg de prei-helften per 4 stuks op een stuk aluminium folie. Smeer in met olie en leg er 1 knoflookteentje bij (in de schil). Bestrooi met peper en zout. Vouw de folie dicht en leg in de oven voor ca. 25 minuten.
  3. Was de aardappels en snij in stukken. Zet op in een laagje koud water met een snuf zout en kook gaar in ca 10-15 minuten.
  4. Snij de halloumi in plakken van ongeveer 1 cm dik. Smeer in met de oregano en olijfolie. Grill de plakken halloumi in ca. 5 min in een grillpan totdat hij bruine strepen heeft. Keer halverwege om.
  5. Hak intussen de bieslook fijn. Neem de binnenste stengels van de bleekselderij (het hart) en snij in dunne plakjes.
  6. Giet de aardappels af en spoel af met koud water. Meng de gehakte bieslook en de zure room samen met de bleekselderij en gepofte knoflook door de aardappels en breng goed op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de prei en de halloumi met de aardappelsalade.