Skip to main content

Gegrilde halloumi met krieltjessalade en gegrilde prei

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 kilo Krieltjes
  • 4 stuk(s) Dunne prei
  • 2 pak(ken) Halloumi
  • 6 el Bieslook
  • 1 het hart Bleekselderij
  • 1 bakje(s) Zure room

In Huis

  • naar smaak Oregano
  • Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Was de krieltjes en halveer zo nodig grotere exemplaren. Zet ze op in een laagje koud water met een snuf zout en kook gaar in ca 10-15 minuten.
  2. 2. Zet nog een pan met water op en breng aan de kook. Snij de prei in de lengte doormidden en was grondig. Laat het kontje aan de prei, dan valt de prei niet uit elkaar. Blancheer de prei ca 5 minuten in het kokende water. Laat goed uitlekken en smeer in met olijfolie.
  3. 3. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de preien in ca 5 minuten totdat ze mooie bruine strepen hebben en goed gaar zijn. Haal uit de pan en dek even af met aluminiumfolie.
  4. 4. Snij de halloumi in plakken van ongeveer 1 cm dik. Smeer in met de oregano, olijfolie, peper en zout naar smaak. Gril de plakken halloumi in ca. 5 min in dezelfde pan totdat ze ook bruine strepen hebben. Keer halverwege om.
  5. 5. Hak intussen de bieslook fijn. Neem de binnenste stengels van de bleekselderij en snij in dunne plakjes.
  6. 6. Giet de aardappels af en spoel af met koud water. Meng de gehakte bieslook en de zure room samen met de bleekselderij door de aardappels en breng goed op smaak met peper en zout.
  7. 7. Serveer de prei en de halloumi met de aardappelsalade.
  8. <br>Let op: je hebt meerdere keren zure room en bleekselderij nodig deze week.