Skip to main content

Gegrilde halloumi met prei, knolraap, paksoi, dille, munt en yoghurt

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Knolraap
  • 400 g Aardappelen vastkokend
  • 2 stuk(s) Prei
  • 3 el Dille (fijngehakt)
  • 2 el Munt (fijngehakt)
  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 2 pakje(s) Halloumi
  • 100 ml Yoghurt
  • 1 tl Nigellazaad

In Huis

  • om in te smeren Olijfolie
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • Olijfolie om te bakken
  • naar smaak Citroensap
  • naar smaak Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. 2. Was de knolraap, snij in kwarten en dan in dunne plakken van max 1/2 cm. Schil de aardappels, halveer en snij in even dunne plakken. Meng met een scheutje olijfolie, peper en zout. Leg op een bakplaat met bakpapier in de voorverwarmde oven voor 25-30 minuten.
  3. 3. Snij het donkerste deel van de prei af. Halveer in de lengte en spoel evt. zand er tussenuit. Snij in stukken van 10 cm. Smeer in met olijfolie en leg bovenop de knolraap en aardappel.
  4. 4. Hak de dille grof en snij de muntblaadjes in reepjes. Spoel de paksoi af, snij in kwarten en dan in stukken.
  5. 5. Snij de knoflook in dunne plakjes. Verhit olijfolie in een grote wok en bak daarin de knoflook heel lichtbruin - niet laten verbranden! Haal de knoflook eruit met een schuimspaan en bewaar. Roerbak nu het wit van de paksoi 2-3 minuten. Voeg dan het groen toe en laat slinken. Zet het vuur uit.
  6. 6. Haal de prei uit de oven. Verwijder het buitenste blad, dat zal geblakerd zijn. Schik de prei, knolraap, aardappels en paksoi op een schaal, besprenkel met olijfolie extra vierge en bestrooi met de verse kruiden.
  7. 7. Snij de halloumi overdwars in plakken zodat je p.p. 1 plak hebt. Gril de plakken halloumi in dezelfde grillpan totdat er mooie bruine strepen op staan.
  8. 8. Meng de plakjes knoflook met de yoghurt, wat citroensap en zout en zwarte peper. Verdeel de yoghurt over de groenten, hussel voorzichtig om en maak af met het nigella zaad. Serveer met de gegrilde halloumi.
  9. <br>Let op: Je hebt 3x yoghurt nodig deze week.