Skip to main content

Gegrilde karbonades met mosterd en spruiten met sinaasappelboter

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Varkenskarbonades
  • 750 g Spruiten

In Huis

  • 500 g Aardappelen
  • 75 g Boter
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 1 stuk(s) Sinaasappel
  • naar smaak Pimentpoeder
  • 1 el Grove mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en kook beetgaar in ca. 15 minuten. Laat een beetje afkoelen.
  2. Verwijder buitenste blaadjes en stronkje van de spruiten. Halveer grote spruiten. Rasp een halve sinaasappel, rasp de citroen en pers een hele sinaasappel. Smelt de helft van de boter in een pan en schep de geraspte sinaasappelschil, citroenschil en de piment erdoor. Doe de spruitjes erbij en voeg het sinaasappelsap en wat zout toe. Smoor de spruitjes in een gesloten pan op heel laag vuur in ca. 20 minuten gaar. Schep ze af en toe om en voeg zo nodig een scheutje water toe. Neem het deksel van de pan en kook de spruitjes al omscheppend verder tot het vocht verdampt is en de spruitjes omhuld zijn door een glanzend laagje sinaasappelcitroenboter.
  3. Snij de aardappelen in plakjes. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de aardappelplakjes om en om mooi bruin.
  4. Meng de mosterd met 2 eetlepels olie. Bestrijk de karbonades ermee. Verhit de grillpan en gril de karbonades in ca. 8 min. bruin en gaar. Keer halverwege om. Serveer met de spruiten en aardappelen.