Skip to main content

Gegrilde kipfilet met quinoa, munt en cherrytomaten

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Quinoa
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 400 g Kipfilet
  • 300 g Cherrytomaatjes
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 4 takje(s) Munt
  • 20 g Parmezaanse kaas

In Huis

  • 25 g Boter
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing. Doe in een zeef en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken. Doe weer in de pan en laat zachtjes een beetje warm worden.
  2. 2. Hak de rode peper heel fijn en meng door de boter.
  3. 3. Pers er de knoflook boven uit en meng ook door de boter. Breng op smaak met een beetje zout en een paar druppels citroensap.
  4. 4. Maak de kipfilets wat dunner door ze onder plastic huishoudfolie te leggen en een beetje platter te kloppen m.b.v. een vleesklopper of een deegroller.
  5. 5. Snij de filets vervolgens in 3 of 4 driehoeken. Bestrooi met zout en peper. Smeer in met wat olijfolie en bak om en om op de grillpan totdat de kip gaar is en mooie grillstrepen heeft gekregen. Ongeveer 4 minuten per kant.
  6. 6. Leg de kip in een schaal, verdeel er de boter over en dek af.
  7. 7. Halveer de tomaatjes en snipper de ui. Scheur de munt in stukken. Doe tomaat, ui en munt in een schaal en schep er de quinoa door.
  8. 8. Breng op smaak met wat zout en peper, de rasp en het sap van de halve citroen. Meng goed. Verdeel er de stukken kip over en bestrooi met wat flinters Parmezaanse kaas.
  9. 9. Serveer lauwwarm.