Skip to main content

Gegrilde kippendij met aardappelsalade met snijbonen en roodlof

Kip

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendijvlees
  • 600 gram Opperdoezer aardappelen
  • 600 gram snijbonen
  • 1 komkommer
  • 2 stronkjes roodlof

In Huis

  • 1 teen knoflook
  • 2 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 4 el olijfolie om in te bakken
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 el mosterd
  • 1 tl honing
  • 2 el mayonaise
  • 1 el water
  • 3 el bieslook
icon package

Recept stappen

  1. Pers de knoflook in een schaaltje. Rasp de schil van de citroen erbij. Meng met de olijfolie (om te bakken), het citroensap en peper en zout. Dep de kip droog. Voeg bij de marinade en meng goed. Zet weg.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de snijbonen.
  3. Boen de aardappels schoon en verwijder evt lelijke plekjes. Snij in stukken van ca. 1,5 cm. Zet op in een pan met een laagje water met zout en kook gaar in 5 a 6 min vanaf het moment dat het water kookt. Giet af en laat droogstomen.
  4. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij in diagonale stukjes van ca. 1,5 cm. Kook beetgaar in 6 min.
  5. Maak de dressing voor de salade: meng de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, honing, mayonaise, het water en peper en zout. Knip de bieslook boven de dressing.
  6. Haal de kip uit de marinade en grill op hoog vuur bruin en gaar in een (grill)pan.
  7. Schil de komkommer, snij in de lengte door midden en verwijder de zaadlijsten. Snij in halve maantjes en doe in een grote slakom of schaal.
  8. Giet de snijbonen af en spoel af onder koud water.
  9. Verwijder het hart uit de roodlof en snij in halve ringetjes. Voeg de aardappels en snijbonen en roodlof bij de komkommer en roer de dressing er voorzichtig doorheen.
  10. Serveer de kip met de aardappelsalade.