Skip to main content

Gegrilde kippendij met nieuwe aardappelsalade, snijbonen en kruidendressing

Kip

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 400 gram kippendij
  • 600 gram Frieslander aardappels
  • 500 gram snijbonen
  • 3 el bieslook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 el peterselie

In Huis

  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie om in te bakken
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 el mosterd
  • 1 tl honing
  • 2 el mayonaise
  • 1 el water
icon package

Recept stappen

  1. Pers de knoflook in een schaaltje. Rasp de schil van de citroen erbij. Meng met de olijfolie (om te bakken), het citroensap en peper en zout. Dep de kip droog. Voeg bij de marinade en meng goed. Zet weg.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de snijbonen.
  3. Boen de aardappels schoon en verwijder evt lelijke plekjes. Snij in stukken van ca. 1,5 cm. Zet op in een pan met een laagje water met zout en kook gaar in 5 a 6 min vanaf het moment dat het water kookt. Giet af en laat droogstomen.
  4. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij in diagonale stukjes van ca. 1,5 cm. Kook beetgaar in 6 min.
  5. Maak de dressing voor de salade: meng de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, honing, mayonaise, het water en peper en zout. Knip de bieslook boven de dressing.
  6. Haal de kip uit de marinade en grill op hoog vuur bruin en gaar in een (grill)pan.
  7. Neem het hart (het binnenste lichte deel) van de bleekselderij en snij in dunne plakjes. Doe in een grote slakom of schaal.
  8. Giet de snijbonen af en spoel af onder koud water. Hak de peterselie fijn.
  9. Voeg de aardappels en snijbonen bij de bleekselderij en roer de dressing er voorzichtig doorheen.
  10. Bestrooi de kip met de peterselie en serveer met de aardappelsalade.