Skip to main content

Gegrilde kippendij met pindasaus en Sayor boontjes

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Sperziebonen
  • 1 stuk(s) Ui
  • 400 stuk(s) Kippendijenvlees
  • 1 zakje(s) Pindasaus

In Huis

  • 1 teen Knoflook
  • 1 tl Laos (of gember)
  • 1 tl Trassi
  • 300 g Rijst
  • Plantaardige olie
  • 1 tl Korianderpoeder
  • 1 tl Koenjit
  • 500 ml Groentebouillon
  • 30 g Santen
icon package

Recept stappen

  1. 1. Dop de sperziebonen en breek in stukken. Snipper de ui en snij de knoflook in stukken. Rasp de laos (of gember). Stamp de ui, knoflook en laos of gember samen met de trassi zeer fijn in een vijzel of gebruik de keukenmachine.
  2. 2. Kook in de tussentijd de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Maak de groentebouillon.
  3. 3. Verhit 2 eetlepels van de plantaardige olie in een pan met dikke bodem. Bak het kruidenmengsel in de olie tot het lekker begint te geuren. Voeg de korianderpoeder en koenjit toe en roer door.
  4. 4. Schenk de groentebouillon erbij en verkruimel de santen er in. Breng aan de kook. Voeg de boontjes toe aan de bouillon en laat in ca. 15 minuten beetgaar worden in de saus.
  5. 5. Besprenkel het kippendijenvlees met een beetje olie en grill gaar op een hete grillpan of bak in een koekenpan.
  6. 6. Maak de pindasaus volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. 7. Serveer de kip met de pindasaus, de rijst en de sayor boontjes.
  8. <br>Tip: je kunt de kip ook vervangen door blokjes tofu. Lekker met een eenvoudige komkommersalade.