Skip to main content

Gegrilde kippenpoten en suikermais met minikomkommer en radicchio salade

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Maiskolven
  • 4 stuk(s) Suikermais
  • 4 stuk(s) Minikomkommertjes
  • 2 krop(pen) Radicchio
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Mayonaise
  • 2 el Yoghurt
  • schepje(s) Suiker
  • 2 el Citroen
  • naar smaak Peper en zout
  • klontje(s) Boter
icon package

Recept stappen

  1. Breng een grote pan water (minimaal 2 liter) aan de kook.
  2. Verwijder de bladeren en de draden van de maïskolf. Dit doe je door de buitenste bladeren naar beneden te trekken. Snijd vervolgens een stuk van de onderkant van de maïskolf af.
  3. Doe de maïs in de pan en laat het geheel gemiddeld 20 minuten koken. Om de precieze kooktijd in te schatten moet je even kijken naar de maïs. Bij een kleine maïskolf met lichtgele korrels geldt een kooktijd van 10-12 minuten. Voor een grote kolf met grote gele korrels 15-20 minuten. Bij een kolf met donkergele korrels is de kooktijd ongeveer 25 minuten.
  4. Prik rond de kooktijd met een vork in de maïskorrel. Als je er in kunt prikken dan zijn ze gaar.
  5. Laat de maïs uitlekken in een vergiet. Maak terwijl de mais kookt de radicchio komkommer salade.
  6. Snij de radicchio’s doormidden en verwijder het hart. Snij vervolgens in dunne reepjes.
  7. Snij de komkommers in de lengte doormidden en dan nog een keer en snij in kleine stukjes (met schil).
  8. Maak een dressing van 4 el mayonaise, 2 el yoghurt, een halve citroen en 1 tl suiker naar smaak (mag een beetje zoet zijn als tegenhanger van de bittere radicchio. Voeg naar smaak peper en zout toe. Proef of er nog iets moet: bitter, zout, zuur en zoet moeten in balans zijn.
  9. Zet de grillpan op het vuur als de mais gaar is. Smeer de maïskolven en kippenpoten in met wat olijfolie en grill tot er mooi bruine strepen op staan (de kip is al gaar dus hoeft alleen maar warm te worden en een korstje te krijgen).
  10. Serveer de kip met de salade en de maïs (met een klontje boter en wat zout).
  11. Tip: de maïs en de radicchio-komkommer combineert goed, dus je kan ook de maïs van de kolf snijden en (gedeeltelijk) door de salade doen.