Skip to main content

Gegrilde knoflook-kip met puree en gesmoorde groene kool

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kippendijfilet
  • 6 blaadje(s) Salie
  • 1000 g Aardappelen kruimig
  • 1 stuk(s) Groene kool

In Huis

  • 5 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Boter
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 el Citroensap
  • 1 scheutje(s) Melk
icon package

Recept stappen

  1. Spreid de kippendijen op een plank en sla ze nog wat platter met een groot mes. Leg 1 knoflookteentje apart en pers de rest uit in een ondiepe schaal.
  2. Meng met de olijfolie, peper, zout en in reepjes gesneden salie. Leg de kippendijen in het mengsel en zorg dat ze er goed mee bedekt raken. Zet even 10 minuten weg.
  3. Schil de aardappels, snij in stukken en zet op in een klein laagje water met zout en een deksel. Kook in circa 15 minuten gaar. Verwijder de buitenste bladeren en snij de groene kool in circa 8 parten, afhankelijk van de grootte van de kool. Verhit de boter in een grote koekenpan tot hij begint te schuimen. Draai het vuur laag.
  4. Snij het knoflookteentje doormidden en dan in hele dunne plakjes. Voeg samen met het paprikapoeder toe en bak heel even aan in de boter. Leg dan de kool erbij met de snijkant naar beneden. Dek af en laat circa 10 minuten gaar bakken. Draai halverwege een keer om. Het mag een beetje bruin worden, dat is lekker.
  5. Breng als het gaar is op smaak met peper en zout en schep het citroensap (mag uit flesje) erdoor. Hou warm.
  6. Verwarm intussen een grillpan, haal de kippendijen uit de marinade en grill ze gaar in circa 15 minuten.
  7. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp met een scheutje melk en lekker een flinke scheut olijfolie tot een mooi gladde puree.
  8. Maak op smaak met peper en zout en serveer met de groene kool en de gegrilde kip.