Skip to main content

Gegrilde lamslapjes in rozemarijnmarinade en geroosterde groenten met honingdressing

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Aardappelen kruimig
  • 100 g Wortel
  • 100 g Pastinaak
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 takje(s) Rozemarijn
  • 1 el Vlierbloesemazijn
  • 400 g Lamsboutlapjes

In Huis

  • 9 el Olijfolie (extra vierge)
  • 50 g Gehakte noten
  • 1 el Honing
  • 125 ml Droge witte wijn
  • 4 el Dijonmosterd
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Hak de blaadjes van de rozemarijn fijn. Snij de ui en de knoflook fijn. Doe de wijn, mosterd, ui, knoflook, rozemarijn en 4 eetlepels olie in een kom en meng.
  3. Doe de lamslappen in een schaal en giet de marinade erover. Zorg dat alle kanten bedekt worden. Leg minstens 2 uur in de koelkast.
  4. Schil de aardappelen (krieltjes kunnen ongeschild), wortel en pastinaak en snij in stukken.Doe op de ovenplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Schuif in het midden van de oven en bak in ca. 45 minuten gaar en goudbruin.
  5. Maak een dressing voor de groenten. Meng 3 eetlepel olie met de azijn en honing. Hak de nootjes fijn.
  6. Verwarm de barbecue of grillplaat tot middelhoge temperatuur. Grill het vlees afhankelijk van de dikte 3-4 minuten per kant, totdat het vlees stevig is en rosé van binnen.
  7. Druppel de dressing en strooi de gehakte nootjes over de warme groenten en serveer met het lamsvlees.