Gegrilde little gem met lente-ui, linzen en oude kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten
Gegrilde little gem met lente-ui, linzen en oude kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 2 stuks little gem sla
  • 2 bosjes lente-ui
  • 125 gram Lutjewinkel oude kaas
  • 8 sneetjes pain gris

In Huis

  • 2 blikjes linzen
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden om straks het brood in af te bakken, circa 10 minuten (of snij hem in plakjes en rooster de plakjes in de broodrooster).
  2. Spoel de linzen goed af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  3. Maak de vinaigrette. Knijp 1 teentje knoflook in een kommetje of vijzel en meng/druk daar (met een stamper of een lepel) het zout goed doorheen (1/2 tl bij 4p, dat lijkt veel maar moet wel in dit geval!). Op deze manier komt de smaak van de knoflook goed naar voren. Klop er dan de mosterd door en klop vervolgens de azijn en 3 el olie erdoor.
  4. Verwarm de grillpan. Snij de little gems doormidden en besmeer met een beetje olijfolie. Snij het slappe groen en de worteltjes van de lente-ui en besmeer hem met wat olie.
  5. Leg de little gems met de snijkant naar beneden in de grillpan. Leg als het past de lente-ui er vast naast.
  6. Bak het brood af.
  7. Gril de groenten totdat ze mooie bruine strepen hebben en draai nog even om. Gaar ze nog even een minuutje of 2 op deze kant(de lente-ui mag iets langer dan de sla, totdat hij flink bruin is)
  8. Leg dan op een mooie schaal en besprenkel met wat balsamico azijn. Dek eventueel af met folie.
  9. Meng de linzen met de vinaigrette.
  10. Maak met een kaasschaaf of mandoline mooie krullen of dunne plakjes van de oude kaas. Snij het brood in plakjes voor erbij.
  11. Serveer de linzen met de gegrilde groenten, de oude kaas en het brood.