Skip to main content

Gegrilde little gem met lente-ui, linzen en overjarige geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 blikje(s) Linzen
  • 1 stuk(s) Venkel
  • 6 krop(pen) Little gem sla
  • 90 g Geitenkaas pittig - Sikkepit
  • 2 stuk(s) Ciabatta
  • 2 bosje(s) Lente-ui

In Huis

  • 1 teen Knoflook
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Mosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt elders deze week ook venkel nodig.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden om straks de ciabatta in af te bakken, circa 7 minuten (of snij hem in plakjes en rooster de plakjes in de broodrooster).
  3. Spoel de linzen goed af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  4. Maak de vinaigrette. Knijp 1 teentje knoflook in een kommetje of vijzel en meng/druk daar (met een stamper of een lepel) het zout goed doorheen (1/2 tl bij 4p, dat lijkt veel maar moet wel in dit geval!). Op deze manier komt de smaak van de knoflook goed naar voren. Klop er dan de mosterd door en klop vervolgens de azijn en 3 el olie erdoor.
  5. Halveer de venkel, verwijder het hart en snij in kleine hapklare stukjes. Doe in een kom en meng de dressing erdoor. Zet weg.
  6. Verwarm de grillpan. Snij de little gems doormidden en besmeer met een beetje olijfolie. Snij het slappe groen en de worteltjes van de lente-ui en besmeer hem met wat olie.
  7. Leg de little gems met de snijkant naar beneden in de grillpan. Leg als het past de lente-ui er vast naast.
  8. Gril de groenten totdat ze mooie bruine strepen hebben en draai nog even om. Gaar ze nog even een minuutje of 2 op deze kant(de lente-ui mag iets langer dan de sla, totdat hij flink bruin is)
  9. Leg dan op een mooie schaal en besprenkel met wat balsamico azijn. Dek eventueel af met folie.
  10. Meng de linzen met de venkel.
  11. Maak met een kaasschaaf of mandoline mooie krullen of dunne plakjes van de geitenkaas. Snij de ciabatta in plakjes voor erbij.
  12. Serveer de linzen met de gegrilde groenten, de geitenkaas en het brood.