Skip to main content

Gewokte snijbiet met oesterzwammen, zoete sojasaus en hete pepitas

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram snijbiet
  • 1 ui
  • 300 gram oesterzwammen

In Huis

  • 2 tl sichuan peperkorrels
  • 2 tl rode peper vlokken
  • 4 el gebakken uitjes
  • 2 el geroosterd sesamzaad
  • 8 el pepitas
  • 4 el oestersaus
  • 8 el Chinese kookwijn
  • 3 teentjes knoflook
  • om te serveren gekookte rijst
  • 3 el honing
  • 2 el plantaardige olie
  • 4 tl sesamolie
  • 2 cm gember
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Doe de Sichuanpeper en rode pepervlokken in een vijzel en stamp fijn. Voeg daarna de uitjes, sesamzaad en pepita’s toe en schep om.
  3. Meng oestersaus met de kookwijn, sojasaus en honing in een klein pannetje. Pers er 1 teentje van de knoflook bovenuit en kook 3 minuten zachtjes door tot het een beetje stroperig wordt.
  4. Snipper de ui. Schil en raps de gember. Pers 2 teentjes knoflook. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan en bak hierin de gember en knoflook zachtjes aan. Voeg de ui toe en bak zachtjes 5 minuten mee. Voeg dan de oesterzwammen toe en bak mee totdat ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verhit een grillpan met een beetje sesamolie. Wok hierin de snijbiet totdat het slinkt.
  6. Leg wat rijst met de snijbiet en de paddenstoelen op een bord en besprenkel met de zoete saus. Bestrooi met de kruidige pepita’s en serveer onmiddellijk.