Skip to main content

Gegrilde paksoi met portobello, zoete sojasaus en rijst

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Portobello
  • 2 stuk(s) Paksoi

In Huis

  • 350 g Bruine rijst
  • 4 el Oestersaus
  • 8 el Chinese kookwijn
  • 2 el Sojasaus
  • 3 el Honing
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 3 el Zonnebloemolie
  • 2 tl Sesamolie
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  2. 2. Meng de oestersaus met de kookwijn, sojasaus en de honing in een klein pannetje. Pers er de knoflook boven uit en kook 3 minuten zachtjes door totdat het een beetje stroperig wordt.
  3. 3. Snij de portobellos in plakken. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de portobellos om en om bruin. Bestrooi met zout en peper.
  4. 4. Verhit een grillpan. Halveer de paksoi in de lengte en kwast in met de sesamolie. Grill 3 minuten aan elke kant totdat je mooie grillstrepen hebt en de paksoi beetgaar is.
  5. 5. Leg de portobellos en paksoi op een bord en besprenkel met de zoete sojasaus. Serveer met een beetje bruine rijst.
  6. <br>Tip: liefhebbers van pikant kunnen de sojasaus versterken met cayennepeper naar smaak.