Skip to main content

Gegrilde paksoi met zoete sojasaus en zoetzure paprika

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 2 stuk(s) Paksoi

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 75 ml Water
  • 75 ml Witte wijnazijn
  • 25 g Suiker
  • 2 el Geroosterd sesamzaad
  • 4 besprenkelen Oestersaus
  • 8 el Chinese kookwijn
  • 2 el Sojasaus
  • 3 el Honing
  • 2 tl Sesamolie
  • om te serveren Rijst
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de paprika. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de paprika in de lengte doormidden. Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 15 minuten totdat ze zwarte blazen krijgen. Laat een beetje afkoelen en verwijder het vel. Snij in repen.
  2. Plet en pel 1 teentje knoflook. Breng samen met het water, de azijn en suiker aan de kook. Roer totdat de suiker is opgelost en schenk over de paprika's. Laat intrekken.
  3. Meng oestersaus met de kookwijn, sojasaus en honing in een klein pannetje en knijp er de knoflook boven uit. Kook 3 minuten zachtjes door totdat het een beetje stroperig wordt.
  4. Verhit een grillpan. Halveer de paksoi in de lengte en kwast in met de sesamolie. Grill 3 minuten aan elke kant totdat je mooie grillstrepen hebt en de paksoi beetgaar is.
  5. Leg op een bord en besprenkel met de saus. Bestrooi met wat sesamzaad en serveer met de gekookte rijst en de zoetzure paprika.