Skip to main content

Gegrilde paprika met krokante sjalotjes en dillesaus

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Rode puntpaprika
  • 2 stuk(s) Gele puntpaprika
  • 2 stuk(s) Banaansjalot
  • 6 takje(s) Dille

In Huis

  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • Olie om te frituren
  • 1 el Tarwemeel
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Zeezout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verhit de grillpan of steek de barbecue aan.
  2. 2. Halveer de puntpaprikas in de lengte. Smeer ze in met een beetje olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Snij de andere paprikas in de lengte in vieren en besmeer ook met olie. Leg de paprikas op de grillpan en gril om en om ongeveer 20 minuten of totdat ze helemaal gaar zijn.
  3. 3. Verhit een laag olie in een friteuse of diepe pan tot 170 °C. Pel de sjalotjes, halveer ze en snij in dunne ringen.
  4. 4. Haal door de bloem en frituur in een paar minuten krokant lichtbruin.
  5. 5. Meng de yoghurt met een beetje water tot een niet te dikke saus. Roer er een beetje olijfolie door. Wrijf het knoflookteentje tot moes met behulp van een halve theelepel zeezout. Roer door de yoghurt.
  6. 6. Hak de dille fijn. Leg de paprika’s op een schaal en verdeel er de yoghurtsaus over. Bestrooi met de dille en druppel er nog wat olijfolie over. Verdeel er op het laatst de krokante sjalot over.
  7. <br>Tip: dit gerecht combineert goed met een eenvoudig gebakken varkensschnitzel en aardappels uit de oven.