Gegrilde peer met Bulgaarse yoghurt en amandelschaafsel
Snel klaar, Nagerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks Conference peren
- 250 gram Bulgaarse yoghurt
- 2 el munt
In Huis
- 1 el olie
- 1 tl kaneelpoeder
- 50 gram amandelschaafsel
- 4 el honing
Recept stappen
- Snij de peren doormidden en ontdoe van het klokhuis met een lepel.
- Verhit een grillpan of een koekenpan op halfhoog tot hoog vuur. Leg de perenhelften in een schaal en schenk er de olie bij. Meng voorzichtig en leg de peer in de pan. Breng op smaak met kaneelpoeder. Gril tot de peer begint te bruinen.
- Bak in de tussentijd het amandelschaafsel in een droog koekenpannetje tot het begint te kleuren. Dit kan snel gaan dus blijf erbij.
- Leg de peer op een bordje en schep de yoghurt in het midden. Garneer met het amandelschaafsel en de munt en besprenkel met honing.