Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gegrilde peer met Bulgaarse yoghurt en amandelschaafsel

Snel klaar, Nagerecht

  • Totale tijd minuten
Crisp 2024 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks Conference peren
  • 250 gram Bulgaarse yoghurt
  • 2 el munt

In Huis

  • 1 el olie
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 4 el honing
icon package

Recept stappen

  1. Snij de peren doormidden en ontdoe van het klokhuis met een lepel.
  2. Verhit een grillpan of een koekenpan op halfhoog tot hoog vuur. Leg de perenhelften in een schaal en schenk er de olie bij. Meng voorzichtig en leg de peer in de pan. Breng op smaak met kaneelpoeder. Gril tot de peer begint te bruinen.
  3. Bak in de tussentijd het amandelschaafsel in een droog koekenpannetje tot het begint te kleuren. Dit kan snel gaan dus blijf erbij.
  4. Leg de peer op een bordje en schep de yoghurt in het midden. Garneer met het amandelschaafsel en de munt en besprenkel met honing.