Skip to main content

Gegrilde roodlof met knolselderij puree, Brabantse blauwschimmelkaas en salie

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 750 gram knolselderij
  • 500 gram Doré aardappelen
  • 4 stronkjes roodlof
  • 100 gram Brabantse blauwschimmelkaas

In Huis

  • 1 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el citroensap
  • 1 el balsamicoazijn
  • 120 gram boter
  • 4 blaadjes salie
icon package

Recept stappen

  1. Schil de knolselderij en was de aardappels. Snij in gelijke stukken. Zet op in koud water met wat zout. Kook gaar in circa 15 minuten.
  2. Was de roodlof in zijn geheel en maak goed droog.
  3. Snij de roodlof in de lengte doormidden of als ze erg dik zijn in kwarten. Laat het hart er nog in zitten, anders vallen ze tijdens het grillen uit elkaar. Kwast in met een beetje olijfolie.
  4. Verhit de grillpan tot heet en grill om en om tot het lof krokant van buiten en gaar van binnen is. Leg op een schaal, besprenkel met wat citroensap en balsamico-azijn. Bestrooi met zout en peper. Hou warm.
  5. Stamp de aardappels en knolselderij met een flinke klont boter tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Smelt 100 gram boter (bij 4p) in een pannetje en bak de blaadjes salie krokant.
  7. Verkruimel de krokante salie blaadjes en blauwschimmelkaas over de roodlof en serveer met de aardappelen-knolselderij puree en de boterjus.
  8. Ook lekker met gebakken aardappelen.