Skip to main content

Gegrilde roodlof met krokante ham en salie

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Aardappelen
  • 4 struikje(s) Roodlof
  • 4 plak(ken) Rauwe ham
  • 4 blaadje(s) Salie

In Huis

  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Citroensap
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 100 g Boter
  • naar smaak Zwarte peper
  • naar smaak Zeezout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappelen en kook gaar in water met zout in ca. 20 minuten.
  2. 2. Was de roodlof in zijn geheel en maak goed droog.
  3. 3. Snij de roodlof in de lengte doormidden of als ze erg dik zijn in kwarten. Laat het hart er nog in zitten, anders vallen ze tijdens het grillen uit elkaar. Kwast in met een beetje olijfolie.
  4. 4. Verhit de grillpan tot heet en grill om en om tot het lof krokant van buiten en gaar van binnen is. Leg op een schaal, besprenkel met wat citroensap en balsamico-azijn. Bestrooi met zout en peper. Hou warm.
  5. 5. Smelt de boter in een pannetje. Verhit een theelepeltje olie in een koekenpan en bak de plakjes ham en de blaadjes salie krokant.
  6. 6. Verkruimel over het roodlof en serveer met de aardappelen en de boterjus.
  7. <br>Tip: ook lekker met gebakken aardappelen.