Skip to main content

Gegrilde steakspiesjes met rijst en paksoi

Rund

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 pepersteaks
  • 1 stronk paksoi

In Huis

  • 6 teentjes knoflook
  • 6 el ketjap manis
  • 4 tl korianderpoeder
  • 2 tl citroensap
  • 2 tl zout
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 tl zonnebloemolie
  • 300 gram rijst
  • 1 tl rode peper vlokken
  • 20 gram pinda's
  • 2 tl sesamolie
icon package

Recept stappen

  1. Prik met een vork door de pepersteaks om ze nog malser te maken. Snij in blokjes van 2 cm. Rijg aan satéprikkers.
  2. Pers de knoflook. Meng de knoflook met de ketjap, korianderpoeder, citroensap, zout, suiker en zonnebloemolie tot een marinade.
  3. Neem de helft van de saus en schenk over het vlees. Zorg dat het vlees goed bedekt wordt met de marinade. Laat 2 uur marineren.
  4. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  5. Maak met de andere helft van de marinade een hete ketjapsaus door de marinade af te maken met de rode peper vlokken en wat gehakte pindas.
  6. Snij de paksoi in de lengte doormidden en besmeer met sesamolie. Rooster om en om in de grillpan totdat hij zwarte strepen krijgt. Hou warm.
  7. Rooster de saté in de grillpan ca. 2 minuten aan iedere kant. Serveer met de paksoi en de hete ketjapsaus met een beetje rijst.