Skip to main content

Gegrilde varkenskarbonade met venkel en aardappelsalade

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Varkenskarbonades
  • 600 g Agria aardappelen
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 2 el Verse dille

In Huis

  • 7 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Witte wijnazijn
  • 1 el Mosterd
  • 1 stuk(s) Citroen
  • naar smaak Peper en zout
  • Kruidenmengsel
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappels gaar in water met wat zout.
  2. Maak een kruidenmengsel voor de marinade. Gebruik hiervoor 1/2 el bruine suiker, 1/2 el paprikapoeder, 1/4 tl zwarte peper, 1/4 tl chilipoeder, 1/4 tl knoflookpoeder en 1/4 tl cayennepeper. Meng door elkaar en meng met 2 el olie.
  3. Smeer de karbonades ermee in en doe in een schaal. Dek af en zet weg in de koelkast om te marineren.
  4. Hak in de tussentijd de dille en maak de dressing voor de aardappels door 4 eetlepels olie te mengen met de azijn, mosterd, dille en wat peper en zout.
  5. Verhit de BBQ of grillpan. Snij de venkel in plakken en smeer in met wat olijfolie. Bak de venkel om en om beetgaar op de BBQ of grillpan in ca. 10 minuten per kant. Leg op een schaal en besprenkel met een beetje citroen en olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.
  6. Haal de karbonades uit de marinade en grill 4 minuten aan 1 kant. Draai om en grill nog 3 minuten.
  7. Giet de aardappels af en schep de dressing erdoor terwijl ze warm zijn.
  8. Serveer met de karbonades en de venkel.