Skip to main content

Gegrilde varkenskarbonades en fleurige rauwkost met rettich, biet en koolrabi

Varken

  • Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Rettich
  • 300 g Chioggia bieten
  • 300 g Koolrabi
  • 4 stuk(s) Varkenskarbonades
  • 125 ml Zure room

In Huis

  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 1 tl Karwijzaad
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de rettich, bieten en koolrabi. Rasp met een grove rasp. Meng met de olie, wijn azijn en het karwijzaad.
  2. 2. Neem een klein teentje knoflook, verwijder het loofje (dat maakt de knoflook bitter). Rasp of pers fijn en voeg bij de rauwkost. Maak op smaak met zout en peper en zet even weg.
  3. 3. Bestrijk de karbonades met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit een grillpan en gril de karbonades in 5 min per kant goudbruin en gaar.
  4. 4. Meng de zure room met wat zout en peper.
  5. 5. Serveer de fleurige rauwkost salade met de gegrilde varkenskarbonades. Lekker met gepofte aardappelen.