Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gegrilde zalm met witte asperges, tagliatelle en Hollandaise saus

Vis

  • Totale tijd minuten
1563 Gegrilde Zalm Met Witte Asperges Tagliatelle En Hollandaise Saus

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram witte asperges
  • 1 ei
  • naar smaak bieslook
  • 300 gram verse tagliatelle
  • 4 filets zalm

In Huis

  • 100 gram boter
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl water
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan met water en zout op voor de pasta. Zet ook een pan met water op voor de asperges.
  2. Schil de asperges, verwijder de kontjes en leg even weg. Hak de bieslook fijn.
  3. Hang een klein pannetje met de boter in de grote pan water zodat de boter rustig au bain-marie smelt. Hou warm met een deksel.
  4. Zet alvast een grillpan met een eetlepel olie op het vuur. Verdeel de olie over de grillpan met wat keukenpapier.
  5. Nu moeten er veel dingen tegelijk: doe de pasta in de pan met kokend water, die moet 5-7 minuten koken. Roer hem in het begin goed om, anders blijft deze bio tagliatelle aan elkaar plakken.
  6. Doe de asperges in het kokende water en laat vanaf het moment dat het water weer kookt, ongeveer 4 minuten koken. Check met vork vlak onder het kopje of ze gaar zijn.
  7. Leg de zalm op de huid in de grillpan. Als de zalm tot ongeveer halverwege de moot lichtroze is geworden en het huidje lekker knapperig draai je ze om en bak nog ca 2 minuten. Bak hem niet te ver door, een beetje rose is lekker!
  8. Giet de pasta en de asperges af, hou warm. Doe een scheutje olijfolie door de pasta zodat deze niet gaat plakken.
  9. Scheid het eigeel van het eiwit. Doe nu de azijn, een snuf zout en het water bij het eigeel. Zet de staafmixer aan en giet heel langzaam in een dunne straal de gesmolten boter erbij. Maak de Hollandaise saus op smaak met peper en zout.
  10. Serveer de zalm met de pasta, de asperges, de Hollandaise saus en garneer met fijngehakte bieslook.
  11. Wijnsuggestie:Chardonnay Eleve en Futs de Chene - Domaine des Montarels (Cotes de Thongue, Frankrijk), is een romige, volle wijn, met exotisch fruit dat wordt ondersteund door houttonen.