Skip to main content

Gegrilde zalmfilet met bieslook-citroendressing en een rijst-waterkerssalade

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 doosje cherrytomaatjes
  • 100 gram courgette
  • 3 el bieslook
  • naar smaak waterkers
  • 4 filets zalm

In Huis

  • 300 gram rijst
  • 750 ml groentebouillon
  • 4 el peterselie
  • 1 el kappertjes
  • 1 sjalot
  • 2 el citroensap
  • 9 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl worcestershire saus
  • 1 tl citroenrasp
  • naar smaak peper en zout
  • om te bakken plantaardige olie
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking i.p.v. water in de bouillon.
  2. Snij de cherrytomaatjes in stukken. Snij de courgette in kleine reepjes. Hak de peterselie fijn, hak de bieslook fijn, hak de kappertjes grof en snipper de sjalot.
  3. Maak een dressing van 2/3 van de citroensap, 2/3 van de olijfolie, Worchestershiresauce, peper en zout en meng door de warme rijst. Doe de rijst op een schaal en meng met de tomaat, courgette, sjalot en peterselie. Check op peper en zout. Bestrooi met waterkers.
  4. Maak de bieslookdressing voor de vis door de citroenrasp, kappertjes, 1/3 van de citroensap, 1/3 van de olijfolie en de bieslook te mengen.
  5. Verhit de grillpan of BBQ. Bestrijk de zalmfilets met olie en bestrooi met zout en peper. Grill de vis in 2-3 minuten per kant net aan gaar (de kern mag glazig blijven). Verdeel wat van de rijstsalade over vier borden en leg de zalmfilet er bovenop. Schep er wat van de bieslookdressing over.
  6. Wijnsuggestie:Rioja Blanco - Rioja Vega (Rioja, Spanje), is mooi zuiver en fris droog. Heerlijk als aperitief en bij lichte salades.