Skip to main content

Gegrilde zalmforel met aardappelen en salsa verde

Vis

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram Roseval aardappelen
  • 4 takjes koriander
  • 400 gram zalmforel
  • 4 pruimtomaten

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 augurkjes
  • 6 takjes peterselie
  • 1 tl kappertjes
  • 1 tl dijonmosterd
  • 2 filets ansjovis
  • 7 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 citroen
  • 1 verse chilipeper
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappels met schil gaar in water met wat zout.
  2. Maak terwijl de aardappels koken de salsa verde. Pers de helft van de knoflook en hak de augurkjes. Doe met de peterselie, koriander, kappertjes, mosterd en ansjovisfilets in een beker. Maal fijn met de staafmixer. Roer 6 eetlepels (bij 4 p) olijfolie en de rode wijnazijn erdoor.
  3. Giet de aardappels af en snij in kleinere stukken. Schep enkele eetlepels salsa verde door de warme aardappels. Serveer de rest later erbij.
  4. Verhit de ovengrill voor op de hoogste stand.
  5. Bestrooi de zalm aan beide kanten met peper en zout en besmeer met een beetje olijfolie. Leg de zalm in een ovenschaal.
  6. Snij de citroen in kwarten en leg erbij.
  7. Snij het chilipepertje in ringetjes en strooi over de zalmforel.
  8. Snij de tomaten in stukken en leg die naast de vis in de schaal. Sprenkel er nog wat olijfolie over.
  9. Zet de schaal in het midden van de oven en gril de vis in 20 minuten gaar.
  10. Serveer met de aardappelsalade en de rest van de salsa verde. Deze smaakt ook heel lekker over de zalm.