Skip to main content

Gegrilde zalmforel met krieltjessalade en gegrilde prei

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Krieltjes
  • 4 stuk(s) Dunne prei
  • 4 stuk(s) Zalmforel
  • 6 el Bieslook
  • 1 het hart Bleekselderij
  • 1 bakje(s) Zure room

In Huis

  • naar smaak Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Was de krieltjes en halveer zo nodig grotere exemplaren. Zet ze op in een laagje koud water met een snuf zout en kook gaar in ca 10-15 minuten.
  2. 2. Zet nog een pan met water op en breng aan de kook. Snij de prei in de lengte doormidden en was grondig. Laat het kontje aan de prei, dan valt de prei niet uit elkaar. Blancheer de prei ca 5 minuten in het kokende water. Laat goed uitlekken en smeer in met olijfolie.
  3. 3. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de preien in ca. 5 minuten totdat ze mooie bruine strepen hebben en goed gaar zijn. Haal uit de pan en dek even af met aluminiumfolie.
  4. 4. Dep intussen de zalmforel goed droog met keukenpapier. Bestrooi de zalmforel met peper en zout en smeer in met olijfolie. Hak de bieslook fijn. Snij het binnenste deel van de bleekselderij (het hart) in plakjes.
  5. 5. Giet de aardappels af en spoel af met koud water. Meng de gehakte bieslook en de zure room samen met de bleekselderij door de aardappels en breng op smaak met peper en zout.
  6. 6. Verhit de grillpan weer op hoog vuur en gril de zalmforel in ca. 2 minuten op de huid, keer om en gril de bovenkant nog ca. 1 minuut.
  7. 7. Serveer de zalmforel en de prei met de aardappelsalade.
  8. <br>Let op: je hebt vaker bleekselderij en zure room nodig deze week.